Az ünnep | RECEPTEK | Elõkészületek gyertyamágiához | Gyertyaszínek
1 bögre cukor
1 bögre apróra vágott dióbél
1 bögre növényi olaj
1 bögre mazsola
1 bögre liszt
4 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
Keverd össze az összes hozzávalót alaposan. Tedd kizsírozott, kilisztezett (9x9x2 colos) négyszögletes tepsibe. Süsd 350 fokon 20-30 percig, vagy addig, amíg a beleszúrt villát tisztán nem tudod kihúzni belőle. Hagyd kihűlni, mielőtt tálalnád.
1 és 3/4 bögre finomliszt
3/4 bögre víz
3/4 bögre cukor
1/4 bögre növényi olaj
2 evõkanál mák
1 evõkanál reszelt citromhéj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evõkanál citromlé
1/2 teáskanál só
porcukor
Egy tálban készül az egész, úgyhogy a mosogatástól nem kell rettegned! Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Egy kizsírozatlan (9x9x2 colos) tepsiben keverd össze a lisztet, cukrot, mákot, szódabikarbónát, sót.
A a megmaradt hozzávalókat keverd hozzá, a porcukor kivételével. Süsd 30-40 percig, vagy ha már nem ragad semmi a beleszúrt fogpiszkálóra, és a torta teteje aranybarna. Ekkor vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Szórd meg porcukorral.
Fordította: Oláh Katalin. Szerkesztette: Vida Andi. 2000 - 2001