Hozé

saját külön honlapja :-)

PROGRAMOK

 

Malom-játék program - Szabadon letölthető és használható (freeware) malom-játék. Nehézségi szintek, térbeli grafika, ember-ember, ember-gép, akár gép-gép játék is lehet. Tessék kipróbálni!

AgyTeszt program - Ehhez a programhoz a Jövő Házában kaptam ihletést, amikor Panka lányom elsőre 1080 pontot gyűjtött. Másnap megírtam ezt a programot, hogy otthon is gyakorolhasson. A rövidtávú memóriánkat tesztelhetjük vele. A feladat egyszerű: ismételjük a gép után a felvillanó színeket. Egyre hosszabb sorozatot kell megjegyeznünk (mindig ugyanaz, csak eggyel bővül). Érdemes kipróbálni, ki meddig bírja.

Sudoku játék - Aki nem ismerné: az a feladat, hogy minden sorban, oszlopban és 3x3 blokkban az 1..9 számok csak egyszer forduljanak elő. Számkeresztrejtvénynek is nevezik. Nem tippelni kell, hanem gondolkozni! Mindig van egy olyan pozíció, ahol biztosan csak egy szám lehet (vagy az a szám sehol máshol). Könyvek jelennek meg, újságokban is nagyon sok sudoku-rejtvényt közölnek, sőt játékgép is kapható. De akinek más nem jut, van egy "Rejtvény-készítés" gomb, amivel generálhatunk játékot. Ha pedig nem megy, kérhetünk a programtól segítséget a megfejtésben. Ez egy Excel file, makrókban van a program (a használatához persze engedélyezni kell a makrók futását!). Nincs titkosítva, bátran lehet tanulmányozni a forráskódot is. Ugyanennek a programnak a PHP átirata kísérletképpen közvetlenül itt is játszható.