1 csésze apróra vágott hagyma
  2 teáskanál vaj
  1 csésze nagyszemû rizs
  2 csésze marhahúsleves
  1/4 teáskanál bors
  1/2 csésze darált mandula
  l2 dkg gomba
  2 teáskanál vaj
A vajon megfonnyasztjuk a hagymát.Hozzáadjuk a rizst, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Puhára fözzük.
10 dkg szeletelt gomba 
  1/2 csésze apróra vágott hagyma 
  1/4 csésze vaj 
  4 csésze friss kenyérmorzsa
  1/4 teáskanál kakukkfû
  1 kg tarja
  2 tojás könnyedén fölverve
  1 1/2 teáskanál só
  1/8 teáskanál bors
  1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
  1/3 csésze ketchup
  1/3 csésze gombaleves
A morzsát, 1 csésze porcukrot, diót összekeverjük. A csokit forró vízgõzben felolvasztjuk és hozzákeverjük a mézet. Beleöntjük a bourbon-be. Az egészet hozzáadjuk a morzsakeverékhez. Kis golyókat formálunk a masszából, rászórjuk a maradék porcukrot, és hûtõben tartjuk, amíg meg nem keményedik. Néhány hétig is eláll, de fogyasztás elõtt 2-3 nappal elkészítve lesz a legfinomabb.
1 kisebb narancs, 8 cikkre szétszedve
Mindezeket könnyedén összemelegítjük. Majd hozzáadunk:
Vigyázzunk, ne forrjon föl, kivéve, ha azt akarjuk, hogy kiforrjon belõle az alkoholtartalom. Forrón szervírozzuk.