Yule

ünnepi receptek

Gombás-mandulás rizs

1 csésze apróra vágott hagyma
2 teáskanál vaj
1 csésze nagyszemû rizs
2 csésze marhahúsleves
1/4 teáskanál bors
1/2 csésze darált mandula
l2 dkg gomba
2 teáskanál vaj

A vajon megfonnyasztjuk a hagymát.Hozzáadjuk a rizst, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Puhára fözzük.


Gombával töltött húsos cipó

10 dkg szeletelt gomba
1/2 csésze apróra vágott hagyma
1/4 csésze vaj
4 csésze friss kenyérmorzsa
1/4 teáskanál kakukkfû
1 kg tarja
2 tojás könnyedén fölverve
1 1/2 teáskanál só
1/8 teáskanál bors
1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
1/3 csésze ketchup
1/3 csésze gombaleves


Mézes-gyömbéres bourbon-golyók

A morzsát, 1 csésze porcukrot, diót összekeverjük. A csokit forró vízgõzben felolvasztjuk és hozzákeverjük a mézet. Beleöntjük a bourbon-be. Az egészet hozzáadjuk a morzsakeverékhez. Kis golyókat formálunk a masszából, rászórjuk a maradék porcukrot, és hûtõben tartjuk, amíg meg nem keményedik. Néhány hétig is eláll, de fogyasztás elõtt 2-3 nappal elkészítve lesz a legfinomabb.


Wassail

Mindezeket könnyedén összemelegítjük. Majd hozzáadunk:

Vigyázzunk, ne forrjon föl, kivéve, ha azt akarjuk, hogy kiforrjon belõle az alkoholtartalom. Forrón szervírozzuk.


© CopyLEFT ANdi, 1999-2002. — Licensed under GPL