A mágikus eszközök

használata egyrészt feltételes, nem kötelezõ érvényû, másrészt szabadon bõvíthetõ vagy szûkíthetõ, saját belátás szerint. Minden eszköz spirituális jelkép is egyben, ezért érdemes meditációs kapcsolatba lépni velük, s így eldönteni, mire van szükségünk közülük valójában.Mindegyik eszköz vezetõ, a tulajdonos pszichikus energiájának, akaratának közvetítõeszköze - ahogyan a vörösréz jól vezeti az elektromos energiát.Ezért a pszichikus energia fejlesztése nélkülözhetetlen, enélkül az eszközök csak üres tárgyak, a velük való próbálkozás üres hókusz-pókusz marad. A pszichikus energia fejlesztésére számos módszer áll mindenki rendelkezésére, egyik sem több vagy jobb a többinél, mindenkinek magának kell rátalálni a neki leginkább megfelelõ módszerre, esetleg váltogatni õket.

ATHAME

A fekete markolatú boszorkánytõr. Más néven: Seax, Bolline. 5-6 inch hosszú, kétélû. Mágikus köröket jelölnek ki vele. A tulajdonos energiáját közvetíti, összpontosítja akaratát.

OLTÁR

ARISZTOTELÉSZI ELEMEK

KEHELY

Más néven serleg, tál, üst. Áldozati edény.

KÖTÉL

Zsinór, cingulum, drótkötél. A boszorkánykör sugarának kimérésére, kötésekre.

FÜSTÖLÕ

A rituálék során.

ÁRNYAK KÖNYVE

BURIN

Kisebb, fehér markolatú réztõr, növények begyûjtéséhez és más célra, kivéve a mágikus szertartásokat, ahol az athame használatos. A gardneri irányzat tiltja az athame használatát bármilyen más célra a mágikus rituálén kívül.

PÁLCA vagy BOT

Mágikus célra.
 

(Vissza az indexhez)


© CopyLEFT ANdi, 1998. — Licensed under GPL