TARTALOM
* Húsvét * Tavasz (slideshow) * Tavaszi fotóalbum
|
Természetes tojásfestékekÁfonya: főzz erős áfonyateát, ebben 15 percig alacsony tűzön rotyogtasd a tojást, ha kell, hagyd is benne állni. Erős bíborszínt kapsz.Hagymahéj: A vöröshagyma héját főzd meg, ebbe a vízbe tedd a tojásokat (amíg forró a víz), 3-20 percig hagyd benne állni. Világossárgától egészen sötétbarnáig árnyalt színt kapsz, az áztatási idő függvényében. Cékla: Kb. félliter céklalében, amibe 1 evőkanál ecetet kevertél, 15 percig lassú tűzön főzd a tojásokat. Halványrózsaszín vagy mélyvörös színt kapsz, attól függően, mennyi ideig áztatod a lében a tojásokat. Vöröskáposzta: tépkedd le a káposzta leveleit, borítsd be velük a tojásokat egyenként. Kb. tíz percig főzd így a tojásokat, majd hagyd a lében kihűlni és hagyd állni egy éjszakára. Lilásrózsaszínt kapsz.
|
||||||||||||||||||
© CopyLEFT ANdi, 1999. — Licensed under GPL |