TARTALOM

* Kelta ünnepek
* Húsvét
* Tavasz (slideshow)
* Tavaszi fotóalbum

Természetes tojásfestékek

Áfonya: főzz erős áfonyateát, ebben 15 percig alacsony tűzön rotyogtasd a tojást, ha kell, hagyd is benne állni. Erős bíborszínt kapsz.

Hagymahéj: A vöröshagyma héját főzd meg, ebbe a vízbe tedd a tojásokat (amíg forró a víz), 3-20 percig hagyd benne állni. Világossárgától egészen sötétbarnáig árnyalt színt kapsz, az áztatási idő függvényében.

Cékla: Kb. félliter céklalében, amibe 1 evőkanál ecetet kevertél, 15 percig lassú tűzön főzd a tojásokat. Halványrózsaszín vagy mélyvörös színt kapsz, attól függően, mennyi ideig áztatod a lében a tojásokat.

Vöröskáposzta: tépkedd le a káposzta leveleit, borítsd be velük a tojásokat egyenként. Kb. tíz percig főzd így a tojásokat, majd hagyd a lében kihűlni és hagyd állni egy éjszakára. Lilásrózsaszínt kapsz.

Szín Növény
Sárga Sárgarépa, szőlőlé, kurkuma, görögszéna
Narancssárga Hagymahéj, festőbuzér-gyökér, Cayenne-bors
Piros Vöröshagymahéj, festőbuzér-gyökér, Cayenne-bors
Bíborszín Pirosszőlőlé, málna
Zöld Sárgarépa zöldje, páfrány
Kék Áfonya, vöröskáposzta, feketeszeder
Ibolyaszín Áfonya, céklalé, szeder
Rózsaszín Hanga


© CopyLEFT ANdi, 1999. — Licensed under GPL