TARTALOM

* Kelta ünnepek
* Húsvét
* Tavasz (slideshow)
* Tavaszi fotóalbum

Tavaszi nagytakarítás, megtisztulás

     A tavaszi napéjegyenlõség az újrakezdés ideje. Ilyenkor kezdõdik a magvetés, palántázás. Ideje rendbeszedni kertünket. Ideje nagytakarítást rendezni lakóhelyünk, életünk minden területén, hogy megtisztulva fogadjuk a beköszöntõ új idõszakot. A tavaszi nagytakarítás sokkal többet jelent egyszerû fizikai munkánál. Szabaduljunk meg minden fölöslegesen felgyûlt tehertõl, szennyezõdéstõl, az elmúlt hónapok negatív lerakódásaitól. A megtisztulás után képessé válunk az új, a friss, a pozitív, a termékenyítõ befogadására.
     Amikor a tavaszi verõfény besüt az ablakunkon, kényelmetlenül érezhetjük magunkat, minden porszem szembetûnõbbé válik. elszánjuk magunkat, hogy felszámoljuk a télen összegyûlt fölösleges lomokat, hogy tisztaságot teremtsünk. Takarítás közben pl. füstölhetünk tömjént és a szantálfát. Ha módunk van rá, legjobb faszénparázson füstölni, nyitott ajtók és ablakok mellett, hogy a negatív energiákat valóban "kifüstölhessük" a házból. A szemetet soha ne söpörjük ki a házból, hanem középre, és ott szedjük össze lapáttal.

Amikor a lakás már tisztán ragyog, legfõbb ideje hozzáfognunk a spirituális nagytakarításhoz, megújítani a házunkat óvó energiákat. Az ehhez alkalmazott füstölõ 2 rész szantál, 2 rész tömjén, 1 rész mirrha és egy csepp rozmaringolaj vagy pár szál rozmaringhajtás keverékébõl áll. A hozzávalókat megtörjük mozsárban és faszénparázson elfüstöljük. A szertartás közben rituális szöveget is mondhatunk, különösen minden egyes ajtó-vagy ablaknyitáskor.

Ha ezzel is megvagyunk, ideje megfürödnünk, majd lelkünk, elménk megtisztítása következik.

Rituális fürdõ

Tegyél a fürdõszobába minél több gyertyát, mécsest, esetleg füstölõt. Gyújtsd meg. Meleg fürdõvizedbe szórj virágszirmokat. Mielõtt belelépsz, relaxálj és meditálj gondolataid, elméd megtisztulásáról. A vízbe merülve képzeld el, ahogy a víz megtisztítja tested és kimossa belõled a negatív erõket. Közben szólhat kedvenc zenéd, és csukott szemmel élvezd a fürdést, tested megtisztulását. Amikor a víz hûlni kezd, lépj ki a fürdõbõl, érezd, hogy újjászülettél és felfrissültél. Puha törülközõvel törülközz meg.

Rituális tárgyaink megtisztítása és új erõvel feltöltése

Miután kitakarítottuk házunkat és elménket, a megtisztítás következõ fokozata ez legyen. Íme, egy rövid lista a lehetséges példákról, kiindulópontnak. Aztán persze kiegészítheted, módosíthatod kedved szerint:

Tarot, az oltárod megszentelt kellékei, kristályok, ásványok.


© CopyLEFT ANdi, 1999. — Licensed under GPL