Hozé

honlapja

 

    Rieth József vagyok (méghozzá ifj. Rieth József, mert édesapámat is így hívják), de a feleségem családjában már a kezdet kezdetén HOZÉnak becéztek. Aztán egy baráti társaságban egyszerre négy-öt Józsi (Jóska) volt jelen, és akkor nagyon zavaró volt a sok "a Józsi így", "a Jóska úgy" – no de melyikünkről is van szó??? Ekkor úgy döntöttem, kiterjesztem ezt a becenevet a baráti körömre. Aztán mikor írni kezdtem, a kiadó is azt mondta: túl hosszú a nevem (mármint egy könyv címlapjára), meg nem is elég hangzatos. Akkor javasoltam, legyen az írói nevem is Hozé. Úgyhogy már öt könyvem is megjelent a Szent Gellért kiadónál (Utak a szeretethez; Újabb utak a szeretethez; Küzdelem; A mi keresztutunk – az Ő keresztútja; A rejtőzködő), mindnek Hozé a szerzője.

    Egy novella is fenn volt az Interneten (a Solaria sci-fi magazinban - jelenleg ez nem elérhető). De sajnos úgy néz ki, törölték már, viszont megtaláltam egy gyűjtemény első darabjaként. Egy másik novella pedig az Új Ember hetilapban jelent meg. Szintén törölték az archívum ezen régi részét már. Aztán az utóbbit legnagyobb meglepetésemre megtaláltam egy bizonyos Azarus honlapján is. Sajnos az idők során ez is teljesen elporladt. Itt elolvasható: Sárkánymese
Néhányat most én is felteszek, amelyek eddig nem jelentek meg máshol: Horror, Fantáziakép, Improvizáció, Vihar, Leányálom, Megtérés, Flamenco.

    Ez a lap még csak első (sőt: nulladik) próbálkozás, nem az a fontos számomra, hogy szép legyen, hanem a tartalom. Majd fokozatosan bővítem-szépítem. Az egyetlen, ami részletesebben ki van dolgozva: a Diatár - ezt ugyanis sokan használják.

Az első dolgok, amiket feltettem, az alábbiak:

Szentjeink - ezt édesapám készítette, csak átalakítottam WEB formátumra. A katolikus egyház szentjeinek életrajza olvasható itt, nem elsősorban a csodák, hanem példájuk, történelmi szerepük, összefüggéseik. Időrendi tábla és a történelem eseményei, valamint névnaptár is helyet kapott benne.

Diatár - ismertető a templomi énekvetítést lehetővé tevő programomról.

Saját készítésű programok - programozó vagyok, idetettem néhány szabadon terjeszthető programot.

Zenék - muzsikus és zeneszerző is vagyok, ebből is egy kis ízelítő.

E-mail címem: hoze@tvnetwork.hu

 

2011. április 5.