Hozé

honlapja

 

    Rieth József vagyok (méghozzá ifj. Rieth József, mert édesapámat is így hívják), de a feleségem családjában már a kezdet kezdetén HOZÉnak becéztek. Aztán egy baráti társaságban egyszerre négy-öt Józsi (Jóska) volt jelen, és akkor nagyon zavaró volt a sok "a Józsi így", "a Jóska úgy" – no de melyikünkről is van szó??? Ekkor úgy döntöttem, kiterjesztem ezt a becenevet a baráti körömre. Aztán mikor írni kezdtem, a kiadó is azt mondta: túl hosszú a nevem (mármint egy könyv címlapjára), meg nem is elég hangzatos. Akkor javasoltam, legyen az írói nevem is Hozé. Úgyhogy már négy könyvem is megjelent a Szent Gellért kiadónál (Utak a szeretethez; Újabb utak a szeretethez; Küzdelem; A mi keresztutunk – az Ő keresztútja), mindnek Hozé a szerzője.

    Egy novella is fenn van az Interneten a Solaria sci-fi magazinban, egy másik pedig az Új Ember hetilapban jelent meg. Aztán az utóbbit legnagyobb meglepetésemre megtaláltam Azarus honlapján is. Néhányat most én is felteszek, amelyek eddig nem jelentek meg máshol: Horror, Fantáziakép, Improvizáció, Vihar, Leányálom, Megtérés, Flamenco.

    Ez a lap még csak első (sőt: nulladik) próbálkozás, nem az a fontos számomra, hogy szép legyen, hanem a tartalom. Majd fokozatosan bővítem-szépítem. Az egyetlen, ami részletesebben ki van dolgozva: a Diatár - ezt ugyanis sokan használják.

Az első dolgok, amiket feltettem, az alábbiak:

Szentjeink - ezt édesapám készítette, csak átalakítottam WEB formátumra. A katolikus egyház szentjeinek életrajza olvasható itt, nem elsősorban a csodák, hanem példájuk, történelmi szerepük, összefüggéseik. Időrendi tábla és a történelem eseményei, valamint névnaptár is helyet kapott benne.

Diatár - ismertető a templomi énekvetítést lehetővé tevő programomról.

Saját készítésű programok - programozó vagyok, idetettem néhány szabadon terjeszthető programot.

Zenék - muzsikus és zeneszerző is vagyok, ebből is egy kis ízelítő.

E-mail címem: hoze@tvnetwork.hu

 

2011. április 5.